Tuesday, September 28, 2010

Sejenak aku berfikir....Semoga kekal dilubuk hati untuk berwaspada dan perkuatkan iman..

" Dia (Dajjal) datang dan mengajak sesuatu kaum, lalu mereka beriman dan memenuhi ajakannya. Dia memerintahkan langit sehingga turun hujan, memerintahkan bumi hingga menumbuhkan tanaman, dan sehingga haiwan ternakan menjadi lebih tinggi, lebih banyak susunya dan lebih panjang kakinya. Kemudian dia (Dajjal) datang kepada kaum lain dan mengajak mereka, namun mereka menolak ucapannya, lalu dia berpaling daripada mereka. Mereka mengalami bencana kemarau, dan mereka akhirnya tidak memiliki harta walau sedikit pun. Dajjal melalui runtuhan dan berkata, " Keluarkan hartamu!" Lalu harta terpendam itu mengikutnya seperti sekumpulan lebah."
                          (Hadis direkodkan oleh Imam Muslim IV, hal. 2252, no. 2937)

Hadis ini menunjukkan Dajal memiliki teknologi yang begitu tinggi, yang memonopoli bagi mengawal dunia. Dia juga memiliki hak paten bagi segala produk teknologi/ ilmu yang merangkumi pelbagai bidang, termasuklah:

1. Teknologi pengangkutan
2. Teknologi maklumat
3. Teknologi perlombongan
4. Teknologi ketenteraan
5. Teknologi genetik
6. Teknologi perubatan
7.Teknologi pengklonan
8.Teknologi makanan
9. Dan sebagainya.

Ingin mengetahui lebih lanjut berkenaan Dajjal sila rujuk buku ARMAGEDON 2012 oleh Muhammad Alexander penulis Bestseller Yakjuj Makjuj.

Pelbagai perkara yang menerjah di benak fikiranku setelah membaca buku ini. Apa yang ditulis sedang berlaku di dunia ini. Cuma aku belum tahu di peringkat manakah dunia ini sebelum tibanya hari kiamat. Sudah turunkah Dajjal? Siapa dajjal sebenarnya...Takut....Tak siapa tahu bilakah hari kiamat akan berlaku. Ini semua tak tercapai oleh akal kita yang bergelar hamba...

Kecanggihan teknologi hari ini benar-benar mempengaruhi masyarakat dunia. Seolah-olah dikawal dan semua orang seperti dirasuk oleh kecanggihan teknologi yang memungkinkan apa sahaja.. Mungkin bagi mereka ianya akan menerbitkan sebuah syurga apabila apa yang kita mahu akan tertunai, namun ada yang khuatir kerana mungkin inilah tanda-tanda dunia hampir kiamat... Semoga aku tidak melalui zaman pendusta Dajjal dan hari kiamat walaupun aku menginginkan kemenangan terbesar buat Islam di zaman Nabi Isa.